T.C. SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI, TEKNOLOJİ ODAKLI SANAYİ HAMLESİ PROGRAMI DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISINI YAYINLADI…!!!

 

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Dijital Dönüşüm Çağrısını 30 Eylül 2021 tarihinde yayınladı.

 

Çağrısı Takvimi

Ön Başvuru Başlangıç Tarihi

30 Eylül 2021 Perşembe

Ön Başvuru Bitiş Tarihi

3 Kasım 2021 Çarşamba

Ön Değerlendirme Bitiş Tarihi

13 Kasım 2021 Cumartesi

Kesin Başvuru Bitiş Tarihi

3 Aralık 2021 Cuma

Bağımsız Değerlendirme Raporunun Yüklenmesi İçin Son Tarih

7 Ocak 2022 Cuma

 

Kimler Başvurabilir?

Çağrı kapsamında sadece Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri başvuruda bulunabilir.

 

Başvuru Yeri

Başvurular, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı web sitesinde (http://www.hamle.gov.tr) bulunan Program Portalı uygulaması üzerinden çevrim içi olarak alınmaktadır.

 

Başvuru Aşamaları

Dijital Dönüşüm Çağrısı kapsamında başvurular, çağrı takvimi dâhilinde aşağıdaki aşamalarının tamamlanması suretiyle alınmaktadır.

1. Ön başvuru,

2. Kesin başvuru

 

Sağlanacak Koşullar

Dijital Dönüşüm Çağrısı Kapsamındaki “Öncelikli Ürün Listesi’nde” yer alan Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) kodlarına sahip ve/veya ürün veya üretim teknolojisi açısından yenilikçi teknoloji alanlarına yönelik ürünlere ilişkin yatırım projeleri için başvuruda bulunulabilir. 

 

Başvuru işlemleri Program Portalı üzerinden, firmalar adına yetkilendirilmiş gerçek kişiler tarafından yürütülmektedir. Bu nedenle ön başvuru yapmadan önce, ön başvurunun onaylanabilmesi için yetkilendirme işleminin tamamlanmış olması gerekmektedir.

 

Program kapsamında desteklerden yararlanacak yatırımcının, ürün hakkında teknik yönlendirme kapasitesi bulunan ve/veya ürünü satın alma talebine sahip olan bir veya daha fazla proje paydaşı ile iş birliği yapması beklenmektedir.

 

Yatırım Bütçesi

Çağrı kapsamında başvurusu yapılan yatırım projelerinin büyüklüğü (proje kapsamında öngörülen Ar-Ge ve üretime yönelik yatırım harcamalarının toplam tutarı) 10 Milyon TL’den az olamaz. Bu tutar, salt yazılım geliştirmeyi amaçlayan projeler için 3 Milyon TL olarak uygulanır.

 

 

Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.