TARIM VE ORMAN BAKANLIĞININ KIRSAL DEZAVANTAJLI ALANLAR KALKINMA PROJESİ YAYINLANDI...!!!

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 yılı Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi başlatıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kredi Garanti Fonu arasında yapılan protokol gereği başlatılan proje ile bakanlık tarafından tarımsal faaliyetler yönünde eksik görülen tarımsal alanların kalkındırılması amaçlanmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kredi Garanti Fonu ortaklığı ile başlatılan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında 6 il bulunmakta olup bu 6 ilin 45 ilçesinde ve toplamda 2 bin 132 köyünde uygulanacak proje ile dezavantajlı olan bölgelere hibe desteği verilerek bu bölgelerin tarımsal anlamda kalkınmasının sağlanması amaçlanmata.

 

Kırsal Dezavantajlı İller Hangileri?

* Adana 

* Mersin

* Osmaniye 

* Kastamonu 

* Sinop

* Bartın 

 

NOT: Bu illerin yanı sıra 2026 yılına kadar devam edecek olan projenin ikinci aşamasında Çankırı ve Kahramanmaraş illerine de destek verilecektir.

 

Hibeden Yararlanma Şartları

Verilecek hibelerden yararlanmak için gerekli olan şartlar aşağıdaki gibidir;

 

* Bitkisel ve hayvansal üretimler desteklenecek.

* Bu alanlarda üretim yapanlara yüzde 70 oranında destek verilecek.

40 yaşın altında olan çiftçilere verilecek hibe oranları yüzde 100′ e çıkarılabilecek.

Birlik, kooperatif ve kobiler tarafından ekonomik alt yapı çalışmaları için %75 oranında hibe verilecek.

*Toros dağlarında, hayvancılık faaliyetleri ile uğraşan göçerlere yönelik olarak verilen hibe oranları ise %100 olacak.

* Küçük ölçekli sebze ve meyve halleri, hayvan pazarları, mezbahaneler, basınçlı sulama sistemleri, mera ve pazar yolları, hayvan içme suyu yapıları ve mera alt yapıları vb. kamusal alanda kullanılmak üzere yapılan yatırımların %100‘ü bakanlık tarafından karşılanacak.

 

 

Başvuru yapmak için Gerekli Evrak Listesi ve Hibe Desteğinin detayları ile ilgili bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.